Bitcoin är en helt egen form av valuta, som inte liknar de valutor som finns eller tidigare funnits. Den utgör en egen ekonomi som förvisso är relativt liten, men är på uppgång. Fler och fler har hört talas om bitcoin och funderar på vad det är.

Kanske är du en av dem, och kanske är det därför du hittat till den här sidan? Då har du kommit helt rätt. Här ska vi försöka förklara vad bitcoin är, hur denna typ av valuta skapades, och hur man gör om man vill börja använda den. Kommer det ny information om bitcoin eller andra saker som kan vara bra att veta, så ska vi försöka hålla sidan uppdaterad så att det som är viktigt att veta alltid finns här.

Det är inte så svårt att förstå sig på bitcoin, inte egentligen. Det svåra är att släppa alla tankar på hur valuta fungerar, vem som är ansvarig för den, och hur saker kring en valuta är strukturerade. För med bitcoin gäller helt andra villkor än med länders eller unioners monetära system. Om man bara lyckas släppa allt man lärt sig om valutor så är det inte svårt alls att förstå sig på bitcoin. Förmodligen kommer du märka det i efterhand, när du läst lite mer här, och lärt dig lite mer om vad bitcoin är.

Vi som driver sidan har länge följt utvecklingen av bitcoin, både tekniskt och som ekonomiskt fenomen. Vi har koll på läget, och kan sålla bland den information som kommer, eftersom vi lätt kan avgöra vad som bara är rykten och myter, och vad som är information som kan vara intressant för dig att ta del av.