Säkra upp din kontanthantering

Kontanthantering utgör alltid en risk och därför bör du överväga hur din kontanthantering ska bli så riskfri som möjligt. Det allra bästa är att försöka undvika kontanthanteringen helt för hantering av kontanter medför att risken att rånas ökar. Men ju mindre kontanter du hanterar, desto mindre blir ”belöningen” för den som rånar och det blir därför inte värt att ta risken. Men pengar är inte det enda som kan vara värdefullt.

Viktigt med trygghet

Om kontanthantering utgör en risk för dig bör du även överväga att vidta förebyggande åtgärder. en sådan åtgärd kan vara att anställa en väktare. En billigare lösning är att installera övervakningskameror om det inte redan finns. En sådan övervakningskamera kostar inte lika mycket men ger inte heller samma skydd mot ett pågående rånförsök.

Den sista utvägen är våld

Våld är alltid den sista lösningen men ibland måste du skydda dig mot andras våld med eget våld och därför är en väktare en idé. Men om rånare är beväpnade är det bättre att inte använda våld eftersom det kan resultera i en eldstrid med dödlig utgång. En annan lösning är att helt enkelt gömma pengarna i ett hemligt kassaskåp. Klicka här för mer information om ett sådant som går att beställa på nätet.