Sälja och köpa bostad

Det kanske blir din dyraste affär någonsin när du ska köpa din första bostad. Du kanske inte har något att sälja utan det blir enbart köp. Ska du sälja så sitter du på en del pengar som kan stoppas in i det nya boendet.

Oavsett vilket så är det viktigt att man kollar upp den bostad man tänker sälja och även det som man planerar att köpa. Det är viktigt att besikta huset eller lägenheten. Anlita en auktoriserad besiktningsman för att säkerställa fastighetens status. Ska du sälja så kan det vara bra att få reda på om det är något som behöver fixas innan försäljning och om det är en bostad som ni ska köpa så kan det uppdagas saker som kan göra skillnad på priset.

Lämna inget åt slumpen utan var noga oavsett om ni ska sälja eller köpa en ny bostad. Ni kommer att ha glädje över det protokoll som ni får från besiktningsmannen och kan hjälpa er i valet om ni ska köpa en bostad eller inte. Om fått saker som behöver åtgärdas så antingen så löser ni detta själv om det är saker som ni kan åtgärda eller så tar ni in hantverkare som får läsa detta innan ni lägger ut er bostad till försäljning.